• E-mail: aquarex [kukac] aquarex.hu | Telefon: 00 36 28 520 560

  • Telephely és székhely: 2100 Gödöllő Horgásztó u. 14. | Nyitvatartás: hétfő-péntek 08-16 óra

SMRT-Y talajnedvesség érzékelő és vezérlő

805 600 AQUAREX.HU

A SMART-Y talajnedvesség érzékelő és vezérlő egy olyan egyedülálló eszköz, mely ott méri a nedvességet ahol az a növénynek számít: a talajban.
Az eszköz folyamatosan ellenőrzi a talajnedvesség értékét és az optimálisra beállított mennyiségnek megfelelően engedélyezi vagy tiltja a már előre beprogramozott öntözést.
A SMART-Y szinten tartja a nedvességet a növényzet gyökérzónájában, így kertünk sokkal egészségesebb lesz, hiszen optimális lesz a víz és az oxigén aránya a gyökérzet körül. A túlöntözés megakadályozása következtében csökken a mohásodás. A SMART-Y használata akár 40%-os vízmegtakarítást is lehetővé tesz.
A készülék – kiemelkedő minőségű gyártástechnológiájának hála – pontos működésű, gondozás mentes és hosszú élettartamú.
A SMART-Y egyaránt alkalmas magánkertekbe, vagy ipari területekre is. Különösen hasznos közparkokban, mivel az érzékelő a föld alá telepített.
A készüléket egyszerűen a meglévő vezérlő vezetékéhez kell csatlakoztatni, nem igényel kalibrálást, elemeket. A SMART-Y telepítése után a szenzort be lehet temetni és az további karbantartás nélkül működik.
A SMART-Y könnyen csatlakoztatható bármely gyártmányú 24 V AC öntözésvezérlőhöz. A mérés pontosságát nem befolyásolja a talaj sótartalma. A nedvesség mellett a talaj hőmérséklete és sótartalma is leolvasható a kijelzőn.