• E-mail: aquarex [kukac] aquarex.hu | Telefon: 00 36 28 520 560

  • Telephely és székhely: 2100 Gödöllő Horgásztó u. 14. | Nyitvatartás téli időszámítás idején: hétfő-péntek 08-16 óra

Aquarex
TURBINÁS SZÓRÓFEJEK

A turbinás szórófejeknél a forgatást a fej belsejében elhelyezett szerkezet biztosítja, melyen az öntöző
víz áthalad és mozgásba hozza a tornyot. A ház műanyagból készül, a kiemelkedő tornyok általában beépített szűrővel szereltek. Nagy (5 bar) üzemi nyomás és erősen koptatóhatású környezetben szerelve a torony anyaga rozsdamentes acél. Üzemeltetésük lehet körforgó vagy szektoros, utóbbi esetben figyelni kell a beállítás módszerére, mert egyes gyártmányoknál a szakszerűtlen állítás során a belső kilincsmű eltörhet, a fej „örökös” körforgóvá válik.
A Signature gyár termékei „emlékező” funkcióval rendelkező gyártmányok, melyek a vandál átállítás után automatikusan visszatérnek a beállított terület öntözésére.
Kialakításuk lehet felbukkanó (pop-up) 10-36 cm hosszú toronnyal, vagy fix magasságra szerelt.
A víz a szórástávolság és a szükséges vízhozam alapján szerelt fúvókán keresztül lép ki. A fúvóka kiválasztásánál ügyelni kell az együtt üzemelő, de különböző nagyságú területeket öntöző fejek intenzitásának összehangolására. A pontos adagoláshoz 4-8 db különböző jellemzőjű fúvókát adnak a fejhez, ezeket legtöbbször speciális kulccsal lehet beépíteni.
Előnyük a csendes üzemmód, a teljesen zárt kialakítás. Szórástávolságuk 10-30 m közötti.
Salakpályák öntözésénél a torony anyagául kopásálló rozsdamentes acélt válasszunk.
A szórófej teteje különböző fedettségű lehet. Az egyszerű, rugalmas gumilapon túl lehetséges műfüves és gyeptéglás takarású változat beépítése is. Az újrahasznosított víz alkalmazására rózsaszín tető figyelmeztet.
A Signature öntöző szórófejek szórási szögének beállítása nagyon egyszerű, szemmel is jól látható lovas mozgatásával történik. Ez lehetővé teszi, hogy képzetlen alkalmazók is károsodás nélkül végezzenek módosításokat.