• E-mail: aquarex [kukac] aquarex.hu | Telefon: 00 36 28 520 560

  • Telephely és székhely: 2100 Gödöllő Horgásztó u. 14. | Nyitvatartás: hétfő-péntek 08-16 óra

Aquarex
TURBINÁS SZÓRÓFEJEK

A turbinás szórófejeknél a forgatást a fej belsejében elhelyezett szerkezet biztosítja, melyen az öntöző
víz áthalad és mozgásba hozza a tornyot. A ház műanyagból készül, a kiemelkedő tornyok általában beépített szűrővel szereltek. Nagy (5 bar) üzemi nyomás és erősen koptatóhatású környezetben szerelve a torony anyaga rozsdamentes acél. Üzemeltetésük lehet körforgó vagy szektoros, utóbbi esetben figyelni kell a beállítás módszerére, mert egyes gyártmányoknál a szakszerűtlen állítás során a belső kilincsmű eltörhet, a fej „örökös” körforgóvá válik.
A Rain gyár termékei „emlékező” funkcióval rendelkező gyártmányok, melyek a vandál átállítás után automatikusan visszatérnek a beállított terület öntözésére.
Kialakításuk lehet felbukkanó (pop-up) 10-36 cm hosszú toronnyal, vagy fix magasságra szerelt.
A víz a szórástávolság és a szükséges vízhozam alapján szerelt fúvókán keresztül lép ki. A fúvóka kiválasztásánál ügyelni kell az együtt üzemelő, de különböző nagyságú területeket öntöző fejek intenzitásának összehangolására. A pontos adagoláshoz 4-8 db különböző jellemzőjű fúvókát adnak a fejhez, ezeket legtöbbször speciális kulccsal lehet beépíteni.
Előnyük a csendes üzemmód, a teljesen zárt kialakítás. Szórástávolságuk 10-30 m közötti.
Salakpályák öntözésénél a torony anyagául kopásálló rozsdamentes acélt válasszunk.
A szórófej teteje különböző fedettségű lehet. Az egyszerű, rugalmas gumilapon túl lehetséges műfüves és gyeptéglás takarású változat beépítése is. Az újrahasznosított víz alkalmazására rózsaszín tető figyelmeztet.

A Rain gyártó turbinás szórófejei a következőek:

A Rain S050-es turbinás szórófeje 5,2 és 9,1 méter közötti szórási sugárral rendelkezik.

A Rain S075 alkalmas 6,7 méter és 15,5 méter közötti területek öntözésére.

A Rain S075D a Rain s.p.a. első olyan rotoros szórófeje, mely lehetővé teszi, hogy egyszerre állítsuk az öntözési sugarat és a hozamot – ez idő és vízmegtakarítást eredményez. (6,7 és 15,5 méterszórási távolság között)

A Rain S075S egy olyan rotoros szórófej, mely lehetővé teszi, hogy egyszerre állítsuk az öntözési sugarat és a hozamot – ez idő és vízmegtakarítást eredményez. A vízkijuttatás teljesen elzárható (egyszerű fúvóka csere). A szórási szög a fej tetején könnyen beállítható, amelyet könnyen le olvashatunk a fej tetejéről a szórási szög jelölésének hála. (6,7és 15,5 méter szórási távolság között)

A Rain S100-as szórófejet úgy tervezték, hogy műszakilag és gazdaságilag optimális választás legyen sportpályák, ipari területek, közparkok öntözésére. ( 13,7-23,4 méter szórási távolság között)