• E-mail: aquarex [kukac] aquarex.hu | Telefon: 00 36 28 520 560

  • Telephely és székhely: 2100 Gödöllő Horgásztó u. 14. | Nyitvatartás: hétfő-péntek 08-16 óra

Aquarex
SPRAY SZÓRÓFEJEK

A vízfüggönyös (spray, bubbler) szórófejek esetében az öntözővíz a fúvóka résén keresztül jut ki. Szórásképük lehet fix körcikk, 0-360 C?-ig beállítható kör, vagy különböző elhelyezés mellett négyzet, téglalap alakú.
Szórástávolságuk 1,2-5,5 m, lehetnek felbukkanó, vagy rögzített magasságban telepített változatok.
A felbukkanó testek különböző magasságra emelkednek. Leggyakoribb a 10 cm-es (4”) verzió fű öntözésére, de van 5 cm-es (2”), mely térburkolatba építve használt. A 36 cm-es (12”) magas kialakítás virágágyások feletti öntözésre alkalmas. Elláthatók antidrain szeleppel, vagy nyomáscsökkentővel.
A fúvóka lehet gyárilag szerelt, vagy cserélhető. Több, parköntözésre specializált gyártó fúvókamenetelése megegyezik, így a különböző fúvókák csereszabatosak.
A fúvókák jelölése általában a szórási távolságra utal. Például 10A fúvóka 10 láb (foot,’) 10×30,48 cm távolságra juttatja ki a vizet, az A betű a fúvóka állíthatóságára (adjustable) utal.
A Signature cserélhető fúvókás testeken a gyári, sárga védőkupak nem használható öntözésre, alkalmazásának célja a menet védelme, valamint a beépítés után a szárnyvezeték mosásának megkönnyítése.
Vízszükségletük magas. Használatuk a kertöntözésben elterjedt, ahol a kis távolságok és erős tagoltság ellenére egyenletes vízkijuttatás a cél.