• E-mail: aquarex [kukac] aquarex.hu | Telefon: 00 36 28 520 560

  • Telephely és székhely: 2100 Gödöllő Horgásztó u. 14. | Nyitvatartás: hétfő-péntek 08-16 óra

Aquarex
FITTINGEK - EGYÉB SZERELVÉNYEK

A menetes csatlakoztatásra változatos méretű (1/2″-3″) műanyag közcsavar, karmantyú vagy vegyes, külső-belső menetezésű idom kapható. Ugyancsak beszerezhetők a menetes könyök- és T-idomok, valamint a menetes összekötők, melyek a csövek összekapcsolását oldják meg menetvágás nélkül. A menetek összehajtása előtt használjunk tömítőpasztát (Gumiám), mely a szivárgást meggátolja, de a későbbi szétszerelést nem akadályozza. Tömítésre alkalmazható a teflonszalag is. Kenderkóc használata műanyag menetes idomok tömítésére tilos, mivel a kóc tönkreteszi a menetek profilját, így csökken a szilárdság, valamint a dagadása szétroppanthatja az idomot. Amennyiben a rendszerbe rugalmatlan elemet pl. rézcsapot is beépítünk, úgy számíthatunk rá, hogy kismértékű csavaró igénybevételnél itt fog a kötés kilazulni, ezért a teljes rendszert célszerű műanyag elemekből felépíteni.
Hazánkban BSP menet használatos a vízhálózatok szerelésében. Angol menettípus, általánosan használt az épületgépészetben egész Európában. Mértékegysége a coll (“). Amennyiben a menetek átmérője növekszik, a menet kúpos, úgy ez BSPT jelű.

Karmantyú

Vékonyfalú PE, vagy szalag csepegtetőcsövek (pl.: QUEEN GIL, i-Tape) csatlakoztatására speciális szorítóanyás csatlakozó alkalmazható, ahol a kúpon egy tartóborda található.

Szalag indító idom